Endring i planene våres

Skulle komme med en fortsettelse på forrige innlegg ganske kjapt var planen, da eg trudde ting omtrent var i boks i Tyrkia da gubben kom heim med nye planer.
Tok litt lenger tid enn eg trudde, men no ser det ut som alt holder på å falle på plass så da kan eg skrive litt om det vi skal drive med når vi er kommet oss på plass i Aksaray!

Gårdsplanen vår er lagt på vent foreløpig, i alle fall sauene. Hakan følte at 2 uker var litt knapp tid å finne ei god tomt, og i tillegg følte han at alle skjønte at han hadde lita tid og dermed skaut prisane i været! 
Etter å ha snakket med familien endra han planene slik at vi kan bruke tid på å finne den perfekte plassen å starte gården vår etter vi er kommet ned!

Inntil videre blir vi dermed medeigarar i 2 forretninger:

Bilvasken som nevøen vår Ahmet driver er allerede oppe og går, men trenger litt oppdatering for å tiltrekke seg større og meir lukrativ kundemasse, dermed blir Hakan medeigar og hjelper Ahmet å få ting opp og gå på et, forhåpentlig, høgare nivå. 

Hovedbedriften blir nok butikken vi skal opne sammen med ektemannen til niesa vår.
Yakup har drivet butikk som selger gårdsprodukter som yoghurt, ost, egg osv i fleire år, men i fjor måtte han selge for å hjelpe faren, som fikk sjukdom i hønsefarmen sin og mista høns for fleire hundre tusen kroner.
No har Yakup jobba for faren ei stund og har lyst å starte opp igjen butikk, med større og meir ambisiøse planer. Vi henger oss dermed på et prosjekt som allerede er i full planlegging og forhåpentlig oppe og går til vi kjem ned i mai! 
Yakup har lyst å utvide butikken med frokostservering, noko som er veldig populært i Tyrkia for tida, i tillegg til større butikk og fleire produkter. Han håper å nå opp til en meir pengesterk og krevende kundemasse så han må ha en butikk som merker seg ut. 
Han har et lokale som han gjerne vil leige, men har vore litt uenighet med eiger om summen. No virker det som dei kommer til enighet så vi følger spent med i kulissene!Her er kanskje vårt kommende butikklokale!
I en ny del av byen der det tidligere låg buss-stasjon. Like over veien ligger et stort shoppingsenter. 
Planen vår er å ha uteservering og her skulle det vere gode muligheter!
No blir det spennende å følge med på butikken som skal ta form!

Her heime har vi feira en viktig dag, nemlig Aslan sin 3 års dag!
Kvar dag sidan vi kom heim fra Oslo har han spurt om det er hans «bustass», og blitt like skuffa kvar dag. Endelig var dagen her, men feiringa starta vi allerede helga før, med hyggelig selskap heime på lørdagen og kaffeselskap oppe hos mamma på søndagen etter babysvømming.Aslan kosa seg og var totalt utslått søndag!
På sjølve dagen, 13. mars, var det feiring i barnehagen med ballong og krone, og yoghurt i lunsjen. Og gaver som venta heime.Så no har vi en heilt fersk 3-åring i hus! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Snart jul...

Fra Norge til Tyrkia

Lørdag 5. august