Aksaray sine severdigheter

I Aksaray skjer det ikkje så skrekkelig mykje spennende. Det er en forholdsvis liten by, og dei få turistane som en kan sjå en sjelden gang er stort sett på gjennomreise på vei til for eksempel Kappadokia, som ikkje er så langt unna. 
Her er tørt som i ørkenen og nærmeste sjø er laget av salt...
Fjell er det også lite av, det nærmeste fjellet er faktisk en utdødd vulkan. 

Basarene som har faste dager i uka er manges store happening trur eg. 
Her møter dei kjentfolk og får handla inn ukas frukt, grønnsaker og annen mat og husholdningsprodukter. Desse dagene kommer det folk fra landsbyene rundt også, så det er bra folksomt og masse å sjå.

Basarene fungerer ved at folk som har noko å selge leiger seg en plass og sitter der med varene sine. For eksempel bønder som vil selge frukt, grønt, egg osv. Nokre basarer selger også dyr som sauer, kuer og høns.
Og så finner en alt mulig av husholdningsprodukter; kle, kjøkkenutstyr, duker, leiker osv. 

Vi skulle kun kjøpe litt frukt og grønt på lørdagsbasaren, men vi fekk kjapt følge av en bestemt ung herremann med trillebår som var skråsikker på at vi trengte hjelp til å transportere varene våres. 
Han var faktisk god å ha for han var godt kjent på området og Aslan fekk sitte på i trillebåra 😄

Aslan ville først at Hakan skulle køyre trillebåra med han oppi, og gutten fekk trille barnevogna. 
Trur ikkje det var så morsomt, særlig ikkje når kameratene lo når dei såg han så tok ikkje mange minuttene før han ville bytte tilbake til trillebåra 😉
Han fekk godt betalt for servicen og var strålende fornøyd da han gikk fra oss 👍

I går ettermiddag gikk vi i parken med Aslan.
Aksaray har en stor park! 
Siden det hverken finnes diskotek eller pub eller andre typer kveldsaktiviteter her i byen så er det stappfullt av folk i parken på kveldstid!
Unge og gamle 😊
Dei sitter på en av dei mange kafeene, drikker te eller røyker vannpipe, og spiser mengder av solsikkefrø! 

I enden av parken er et basarområde med kle og sko og diverse småting, og det er masse leikemuligheter for barna i tillegg til en bitteliten "dyrehage".


En av resturantene i parken ligger midt i en dam og en må gå over ei bru for å komme inn. I dammen kan en leige trø-båter og trø avgårde. 

Da resturanten hadde åpningsfest for nokre år sidan raste brua sammen og både ordfører og andre viktige folk som hadde kommet på åpninga falt i vannet 😅
I år hadde dei fått ny bru såg eg 😉


Vi var i parken i 17-tida, før Aksaray sine folk er begynt å gå ut. Kom tilbake i 22-tida og det er nesten ikkje plass å gå!


Den tørre kanalen i Aksaray. Tilholdssted for duer og frosker.


Dyreparkområdet hadde forskjellige fugler, i tillegg til kaniner som sprang fritt rundt på stiene.


En av dei mange leikeplassane i parken.


Aslan ville heller leike i det svære hoppeslottet! Ei dame jobba inne i hoppeslottet og passa på ungane. Aslan blei kjapt venner med ho!


😁😍


Han nekta å gå ut igjen, vi måtte bære han skrikende derifra så blir nok til vi må dit igjen, kanskje allerede i ettermiddag 😉

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Snart jul...

Fra Norge til Tyrkia

Lørdag 5. august